Cégeknek ajánl segítséget társadalmi felelősségvállalás (CSR) programjuk kifejlesztéséhez a BOCS Alapítvány.
Az jár jól, aki elöl jár benne! A jó beruházás a társadalmi felelősségvállalásban is megtérül!

Cégeknek ajánl segítséget társadalmi felelősségvállalás (CSR) programjuk kifejlesztéséhez a BOCS Alapítvány

CSR - Segítség - BOCS.EU

Pedig a gazdasági, piaci elemzésben bizonyára profik, különben nem lenne profitjuk.

A három évtizede globális képzéssel foglalkozó BOCS Alapítvány segít a cég legjobb tulajdonságait kamatoztatni a társadalmi felelősségvállalásban is! Sőt, segít a dolgozók felkészítésében az ún. időcsapdák elkerülésére!

1. Gazdasági téren kiváló cégek is meghökkentően gyakran gondolják, hogy a globális válság csak a politikára és civil társadalomra tartozik. A társadalmi felelősségvállalásról a túlzásba vitt jótékonykodás jut eszükbe, ami csak veszélyeztetné versenyképességüket. Pedig a társadalmi felelősségvállalás nem jótékonykodás, hanem beruházás, ami megtérül. Win-win game, mindenki nyer játszma, a cég és a társadalom számára egyaránt. Persze minden beruházás csak akkor térül meg, ha kellő stratégiai elemzés után döntenek róla.

A BOCS Alapítvány küldetésének megfelelően felajánlja több évtizedes tapasztalatát ezen a cégek számára általában kevésbé ismert területen, a társadalmi és globális problémák elemzésében, hogy hatékony társadalmi felelősségvállalás stratégia szülessen az Ön cégénél is.

2. A cégek társadalmi felelősségvállalásának egyik fontos területe, hogy segítsék dolgozóikat felkészülni a globalizáció kihívásaira! Személyes döntéseik könnyen komoly tévedésnek bizonyulhatnak a gyorsan változó világban. Ajándékozzák meg őket az időcsapdák elleni védőoltással, hogy ne rontsák el az életüket.

A globális helyzet sokmindenben teljesen más, mint amit általában gondolunk róla. Amikor hosszabb távú döntéseket hozunk (pl. pályaválasztás, párválasztás, lakhelyteremtés, vállalkozás, eladósodás, gyermeknemzés, stb.), könnyen elronthatjuk félig-meddig életünket. Sokszor csak évek, sőt egy-két évtized múlva derül ki, hogy rossz volt némely nagyjelentőségû döntésünk, s akkor már késő: csapdába kerülünk, az idő ránk zárul, ami megtörtént, már nem lehet megváltoztatni.
Fontos, hogy ismerjük a gyorsan változó globális folyamatokat, amelyek mindennapi életünket erősen befolyásolják. A tények sokszor sokkolóan mutatják, hogy amit tanultunk és amit gondolunk a világról, már nemigen érvényes.

Az időcsapdák veszélyességét jelzi, hogy felnőttképzők, pedagógusok, ifjúságsegítők egyre gyakrabban tapasztalják a „Hogyan képzeled el az életed 15-20 év múlva?” játékról, hogy ezt a témát az utóbbi években vagy elhárítják a fiatalok, vagy az erről kezdett viták átlépik a játék kereteit, sőt esetenként el is durvulnak. Ennek lehetséges oka, hogy mind nagyobb részük mindennapi életébe is betörnek az ún. globális problémák, ami növeli a bizonytalanságot, a jövőtlenséget , az agresszivitásra való hajlamot, és csökkenti kreativitásukat, hatékonyságukat dolgozóként is.

A BOCS Alapítvány „Védekezz!” és „Heuréka!” globális képzései segítenek elkerülni ezeket az ún. időcsapdákat és tanítják az intelligens életet a globalizáció sodrában.

Várjuk megtisztelő megkeresésüket,
Simonyi Gyula
elnök