Megvásárolható Kiadványok - BOCS.EU - Oktató anyagok Megvásárolható Kiadványok - BOCS.EU - Oktató anyagok
Oktatócsomag a Globalizáció Kihívásaihoz Globális Képzés mappa
Az oktatócsomag (kötet+feladatlapok) Árak:
4800 Ft/db + postaköltség
5 példány feletti megrendelés esetén:
3600 Ft/db + postaköltség
20 példány feletti rendelés esetén:
2400 Ft/db + postaköltség
Melléklet (a diákok kezébe adható feladatlap készlet) ára: 1000 Ft/csomag
A melléklet csomag 60 A4 oldalnyi színes feladatlapot tartalmaz, ami a tanári oktatócsomagnak eleve része, de kérhető külön, hogy a diákok kezébe lehessen adni.
.
Szép képekkel, érdekes ábrákkal és magyarázatokkal a fenntarthatóság gondolkodásmódját hozza a környezetében megfordulók szeme elé a napi használat során. Pedagógusok, trénerek számára belseje kihajtva ökolábnyom oktatáshoz poszterként használható.

Ára: 500 Ft/db

 

Részletek…

Az oktatócsomagot nemzetközi globális nevelési szakértő csoport dolgozta ki az angliai Field Studies Council vezetésével 2011-ben. A kézikönyv a 12-17 éves fiatalokat gondolkodásra ösztönzi a világban elfoglalt helyükről és a világ többi részével való kapcsolatukról, és felkészíti őket a cselekvésre az iskolájukban, otthon és a helyi közösségekben.

A tananyag két átfogó témára összpontosít: Biodiverzitás és szegénység, valamint Klímaváltozás és gazdaság. A cél a különböző problémák közötti kapcsolatok megmutatása, megtapasztalása, kiemelve az összefüggéseket, a kölcsönhatásokat, és a lokális-globális kapcsolatokat. 10 leckén keresztül nevel az aktív állampolgárságra. A diákok megtanulhatják, hogy a különböző tevékenységeken keresztül hogyan érhetnek el igazi változást. Struktúrája nagyon rugalmas, különböző osztályokban és tantárgyakban is felhasználható. Minden lecke egy gondolkodási készségre koncentrál, amely fejlődik a lecke
különböző részeinek használata során. A kiadvány elsősorban tanárok és nem formális oktatás iránt elkötelezettek számára készült és minden leckéhez az adott témához tartozó feladatlapok tartoznak, képek, grafikonok és idézetek. A 60 oldalnyi feladatlapot mellékletként külön meg lehet rendelni, így a tanulók a kezükben tudják tartani a szemléltető eszközöket.
Az Oktatócsomagot egyaránt lehet használni formális és nem formális oktatásban.

Néhány idézet a felhasználóktól. Mit nyertek az Oktatócsomag használata során?

„Új hozzáállás, új módszertan a munkám során. Könnyebben tudtam motiválni a tanulókat!”

„Nagyon hasznos és könnyen használható módszerek a fejlesztési képzésben. Eddig ez hiányzott az iskolánkból.”

„Jó segédanyag, amely segíti a diákokat a globális problémák megértésében valamint abban, hogy igazi lépéseket tegyenek.”

Részletek…

Dekoratív külsejű kiadvány amelynek műfaja igen szokatlan: dosszié, amelyben papírokat tarthatunk, ugyanakkor felületei tele vannak információval. A Föld túlterhelését egészében és régiókra bontva mutatja, hangsúlyt helyez az ökológiai lábnyom gyakran elhanyagolt demográfiai tényezõjének megértetésére is.

Anyaga többek között a Global Footprint Network és a WWF közös ökolábnyom jelentésébõl, Meadows és munkatársai magyarul is megjelent (e listán is ismertetett) könyvébõl (A növekedés határai – harminc év múltán, Kossuth Kiadó, 2005) és az ENSZ népesedési programjának 2005. október 12-i jelentésébõl származik. Pedagógusok, trénerek számára kihajtva poszterként is használható az ökológiai lábnyom oktatásához.

A BOCS Alapítvány nyitott arra is, hogy kellő példányszám igénye esetén a dossziét egy-egy adott szervezet, cég, esemény számára testre szabott változatban elkészítse és kiadja.

2006-os újra kiadását a Külügyminisztérium és Székesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzata, webes megjelenítését a Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium támogatta.


Szerző: Simonyi Gyula

Csoport, mozgalom, irányzat (ahonnan származik): Bocs Alapítvány

Célcsoport: döntéshozóknak, vezetőknek, médiában dolgozóknak, mozgalmi önkénteseknek, nevelőknek, oktatóknak, vásárlóknak

Mire való (módszer, alkalom): felnőttoktatás, iskolai oktatás, tréning, csoporttalálkozó

Megvásárolható Kiadványok - BOCS.EU - Oktató anyagok Természet és Béke Kalendárium - BOCS Alapítvány
Túlfogyasztás: globális szemétteleppé pusztul le az egész világ? Természet és Béke kalendárium
Személyes ökolábnyom kiszámításra alkalmas poszter, A/2 méretben.
300 Ft/dbLetöltés (.pdf)
Mérete: 20×20 cm,

900 Ft/db

A bármely évben használható naptár, öko-béke információkkal minden napra (válogatás a Bocsmagazin ill. az enapon.hu adatbázis anyagából).

Részletek…

A mellékelt poszteren lévõ táblázatokkal ki tudod számolni saját személyes ökológiai lábnyomodat.

A Föld biokapacitása kb. 11 milliárd gha. Ha ezt elosztod a kiszámolt ökolábnyomoddal, láthatod, hány ember élhetne a Földön akkora ökolábnyommal, mint a tiéd.

Kevesebb jött ki 6 milliárdnál? Próbáld csökkenteni ökolábnyomodat a táblázatokban a zöld sarkok felé mozdulva, hogy mindenkinek egyenlõen jusson.

Nyomorúságosnak érzed lemenni 1,8 gha-ra, amennyi jutna neked? Talán mégis jobb lenne, ha az emberiség megtanulna családtervezni?

Ezek ráadásul 2001-es adatok. 2010-ben már csak 1,6 gha jut neked, mert már közel 7 milliárdnyian élnek a Földön.

Gyerekeidnek már csak 1,2 gha fog jutni a század közepén, ha akkor már 9 milliárd ember lesz és a Föld eltartóképessége egyre romlik.

Miért van évente sok tízmilliónyi, a párok által nem-kívánt foganás? Gyerekek, akiket a szüleik nem akartak?

Miért nem érvényesül a jövõ generációk legalapvetõbb joga? Minden gyermeknek joga kívánt, mégpedig önmagáért kívánt gyermekként megfoganni, aki felnõve elmondhatja, szeretõbb szülõket, jobb kort s helyet nem is kívánhatott volna.

Cselekedj a családtervezési kompetencia nevelésért, a családtervezési eszközök elérhetõségéért és ingyenességéért, a nõk jogaiért, a lányok iskoláztatásáért!

Támogasd a BOCS Alapítvány több évtizedes indiai globális képzés munkáját! Egy írni-olvasni tudó nõnek csak feleannyi gyermeke születik élete során, mint egy jogfosztott analfabétának.

 

Szerző: Simonyi Gyula

Részletek…

Annotáció: 2006-os újra kiadását a Külügyminisztérium és Székesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzata, webes megjelenítését a Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium támogatta.


Szerző: Simonyi Gyula

Csoport, mozgalom, irányzat (ahonnan származik): Bocs Alapítvány

Korosztály: felnőttek, fiatalok, idősek, középkorúak, tizenévesek

Célcsoport: döntéshozóknak, vezetőknek, humán értelmiségieknek, médiában dolgozóknak, mozgalmi önkénteseknek, művészeknek, nevelőknek, oktatóknak, reál értelmiségieknek, vállalkozóknak, vallásos embereknek, vásárlóknak

Mire való (módszer, alkalom): buli, elmélkedés, felnőttoktatás, iskolai oktatás, stand, tábor, erdei iskola, tréning, csoporttalálkozó, vetélkedő

Copyright: Minden jog fenntartva.

Megvásárolható Kiadványok - BOCS.EU - Oktató anyagok Megvásárolható Kiadványok - BOCS.EU - Oktató anyagok
Kisherceg életstratégia: boldog, értékes, élvezetes élet a globális válságban? A népességnövekedés szőnyeg alá söpörhetetlen, hatása a Milleniumi Fejlesztési Célokra is alapvető
Poszter, A/2 méretben.
Hogyan lehet az ember boldog és ugyanakkor segítheti a globális válság megoldását, anélkül hogy másokra (politikai döntésekre, tömeges megtérésre stb.) kellene várnia, anélkül hogy rosszul járna, amiért csak egyedül indul a jó úton?
300 Ft/dbLetöltés (.pdf)
Poszter, A/2 méretben.

Az angol parlament Összpárti Népesedés, Fejlődés és Reproduktív Egészség Munkacsoportjának jelentéséből készült poszter (2007 jan. 31.).

300 Ft/db

Letöltés (.pdf)

Részletek…

A Kisherceg életstratégia >>

Részletek…


Szerző: Simonyi GyulaCsoport, mozgalom, irányzat (ahonnan származik): Bocs Alapítvány

Korosztály: felnőttek, fiatalok, idősek, középkorúak, tizenévesek

Célcsoport: döntéshozóknak, vezetőknek, humán értelmiségieknek, médiában dolgozóknak, mozgalmi önkénteseknek, művészeknek, nevelőknek, oktatóknak, reál értelmiségieknek, vállalkozóknak, vallásos embereknek, vásárlóknak

Mire való (módszer, alkalom): buli, elmélkedés, felnőttoktatás, iskolai oktatás, stand, tábor, erdei iskola, tréning, csoporttalálkozó, vetélkedő

Copyright: Minden jog fenntartva.

.

Megrendelés

* kötelezően kitöltendő mező

Az árak nem tartalmazzák a postaköltséget.

A kapcsolatfelvételkor tisztázni fogjuk, hogy utánvétellel vagy számla ellenében előre utalással kívánja megfizetni az ellenértéket.