Rólunk - | BOCS Alapítvány“[A BOCS] 1975 óta működik, az erőszakmentesség, a jövő generációk, szegények és elnyomottak iránti felelősség alapján elsősorban az ökológia filozófiai, etikai, nevelési, szociális oldalaival foglalkozik, kisközösségekben, táborokban nem-anyagi gazdagságra, nem-fogyasztói boldogságra törekszik tanítani.”
(Környezetvédelmi Lexikon I. kötet, 139. old.)

Az örömtervezés (fogamzásgátlás) a leghatékonyabb módja a környezet- és klímavédelemnek, a szegénységből való kiemelkedésnek, a közbiztonság javításának és a békének, a női egyenjogúság elérésének, a gyermekek boldogságának, valamint a népvándorlás és a munkanélküliség megelőzésének. Mégis, a fejlődő országokba irányuló segélyekből (Magyarországról 2015-ben kb. 43 milliárd Ft) csak morzsányi jut erre, elsősorban a közvélemény tudatlansága és prűdsége miatt. A pénz tehát megvan rá, csak föl kell ismernünk saját érdekeinket, ami közös a szegényekével; az örömtervezés jogának, tudásának és eszközeinek biztosításával ugyanis mindenki nyer. A BOCS globális képzései ezt segítik.

Támogatási lehetőségek | BOCS Alapítvány - BOCS.EU

A BOCS Alapítvány 1995 óta a fenntartható civilizációról. – Elnök: Simonyi Gyula

Fő célja egy fenntartható szeretet-civilizáció előmozdítása, környezetvédelem és békemozgalom, a szegény országok támogatása, valamint globális képzés magyar nyelvterületen, Afrikában, Indiában és több szegény országban.

A BOCS elnöke, Simonyi Gyula 1998-ban kapott meghívást a Balaton Group-ba, az 1982 óta évente a Balatonnál találkozó fenntarthatóság-kutatók globális hálózatába. A BOCS Alapítvány a közhasznú minősítést 1999-ben kapta meg környezetvédelmi és ismeretterjesztő tevékenységére. Projektjeink, globális képzéseink, indiai és afrikai partnerkapcsolataink elősegítik Magyarország nemzetközi kötelezettségeinek teljesítését a szegény országok támogatása, az ENSZ Kairói Akcióprogramja, és a Millenniumi fejlesztési célok terén, ezáltal jelentősen hozzájárul az emberi és állampolgári jogok védelméhez, illetve a környezetvédelemhez.

A BOCS 2006 óta magyar tagja az ENSZ 1994-es Kairói Népesedés és Fejlődés Világkonferenciája ma is érvényben lévő Akcióprogramját segítő EuroNGOs.org európai hálózatnak. Magyar tagja a Population Matters európai hálózatnak. 2009-ben megkapta az MTA Magyar Ökológusok Tudományos Egyesülete (MÖTE) kitüntetetését az ökológia népszerűsítéséért.

Rólunk - | BOCS Alapítvány
A BOCS az 1997 Béke Nobel-díjas ICBL első kelet-európai tagja (1995-től).

Simonyi Gyula | Kapcsolat - Támogatás (Donations) - BOCS Alapítvány - BOCS.EU Trends '93 | Carbon Dioxide Information Analysis Center Simonyi, Gyula I.
kuratórium elnöke, matematikus, közgazdász,
informatikus, hitoktató, system analyst, fenntarthatóság
kutató és oktató

Már 1993-ban szerepelt ezen amerikai klímakutató
központ címadatbázisában:

Kirinovics Kinga | Kapcsolat - Támogatás (Donations) - BOCS Alapítvány - BOCS.EU Rozsics Gábor | Kapcsolat - Támogatás (Donations) - BOCS Alapítvány - BOCS.EU Kántor Sztella Nóra | Kapcsolat - Támogatás (Donations) - BOCS Alapítvány - BOCS.EU
Kirinovics Kinga
kuratóriumi tag, kertészmérnök, gyógy- és aromanövények
Rozsics Gábor
kuratóriumi tag, mérnök
Kántor Sztella Nóra
közgazdász, project manager

Rólunk - | BOCS Alapítvány