Az Ingyenes Karbonlábnyom Kalkulátor használata nagyon egyszerű. Válassza ki a nyelvet, az országot / területet ahol él és folytatja a tevékenységét.

Adja meg az elérhetőségeit és az űrlapokon a valós fogyasztási és életviteli adatokat. Ezt követően a KISZÁMOL gomb segítségével olvashatja a karbonlábnyom eredményeket. A karbonlábnyom az ökológiai-lábnyom része és egyben a legnagyobb mértékben növekvő komponense. Használja a saját és a partnerei megelégedettségére és tegyen egy lépést a klímaváltozás súlyosbodása ellen.

Az “Ingyenes Karbonlábnyom Kalkulátor” programot az iCC – BOCS Csapat biztosítja!

Karbonlábnyom (Szénlábnyom) Kalkulátor - BOCS.EU
A karbonlábnyom (szénlábnyom) számítás és elemzés önállóan is megvalósítható; a csökkentését célzó intézkedés az egyik leghatékonyabb eszköze a teljes ökológiai-lábnyom csökkentéséhez.Egy jól kidolgozott vállalati karbonlábnyom elemzés több üzleti célt is szolgálhat:

  • az ÜHG kibocsátásból fakadó kockázatok kezelése és a csökkentési intézkedések lehetőségének azonosítása
  • érdekelt felek és közvélemény tájékoztatása (pl. környezeti, fenntarthatósági jelentések megalapozásához)
  • önkéntes ÜHG programokhoz való csatlakozás lehetősége
  • a jövőben várható, kötelező jellegű jelentéstélre, adatszolgáltatásra való felkészülés
  • a jövőben esetlegesen várható, kormányzati intézkedések, pályázati feltételeknek való jobb megfelelés („pozitív diszkrimináció” az állami szektor részéről a karbonlábnyom számítást alkalmazó vállalatokkal szemben)

Támogatási lehetőségek | BOCS Alapítvány - BOCS.EU

A karbonlábnyom semlegesítéséhez használja a Minőségi Családtervezési Karbonkreditet (Quality Family Planning Credit™ – QFPC™). Látogassa meg a magyar karbonkredit weboldalát.