Videók - BOCS.EUItt találja a klímavaltozassal kapcsolatos videógyűjteményünket. Persze lehetetlen az összes ezzel kapcsolatos videó leközlésére vállalkozni, de aki tájékozódni szeretne ezzel kapcsolatban lentebb megteheti:

 

 

 

 

1993 A megnyesett répa kizöldül Írta és rendezte: Gyula I. Simonyi | Videó és filmben bemutatott jelenet eredeti, teljes forgatókönyve
2005 Föld Napja Klimaváltoztatás? címmel 10 részes, 7-7 perces filmsorozatot készített a Körlánc ezekből az interjúkból, sok jól felvétellel és terepen készült további interjúkkal.
2009 BBC
David Attenborough: Hány embert bír el a föld (3 perces intró)?  A népszerű természetfilmes legkevésbé ismert, de talán a legfontosabb dokumentumfilmje. Teljes film.
2010 PBS
Matt Damon: Utazás a Föld bolygóra (Interjú Lester Brown-nal)
2010 Aftermath/Population Overload
Mi történne ha…: Az emberiség létszáma megkétszereződne?
2010 NumbersUSA
Roy Beck: Világszegénység, bevándorlás és rágógumi golyók
2012 Római Klub
Last call – Utolsó figyelmeztetés (Dokumentumfilm az ökológiai összeomlás elkerülésének lehetőségeiről)
2013 Valójában a leggyorsabb és leghatékonyabb módja…
Alexandra Paul – Egyszer megáll a világnépesség növekedése (TEDx)
2015 Declan Galbraith feat. The Young Voices Choir MONDD MIÉRT _ Tell me why – created by Gabor Eschwig H. (Zenés videóklip)
2020 David Attenborough says saving the planet ‘is within reach’ Bolygó-otthonunk nagyonis megmenthető. (Videóüzenet)
Thaiföld és a Fülöp-szigetek összehasonlítása. Thaiföld: A szegénységből való kiemelkedés kulcsa a fogamzásgátlás elérhetősége
Moby és kitűnő tudósok közreműködésével az ENDGAME 2050 elénk tárja a valóságot, miszerint – hacsak nem cselekszünk azonnal – a saját pusztulásunkba rohanunk. A lányoknak iskolában a helyük, nem szülőágyon! (Videóüzenet)
2021 Halló szerelem, család, barátok, magánélet, dráma, öröm itt vagyok! Könnyed vagy tabudöntögető beszélgetések Szilágyi Jánossal.
Szilágyi János és Simonyi I. Gyula beszélget! (Videóüzenet)
2023 A nyolcmilliárdos kérdés – Pátria Rádió (RTVS – Szlovák Rádió és Televízió) Vajon hány embert képes eltartani a Föld, mekkora a bolygó kapacitása… (Rádiófelvétel)
A kapitalizmus a legjobb fogamzásgátló?? Ellenkezőleg… A fogamzásgátlás a klímavédelem kulcsa? – Simonyi Gyula I. és Tóth I. János vitája (Videófelvétel)