Cégeknek ajánl segítséget társadalmi felelősségvállalás (CSR) programjuk kifejlesztéséhez a BOCS Alapítvány. A jó beruházás a társadalmi felelősségvállalásban is megtérül. Az jár jól, aki elöl jár benne!

Cégeknek ajánl segítséget társadalmi felelősségvállalás (CSR) programjuk kifejlesztéséhez a BOCS Alapítvány

CSR Szolgáltatások | BOCS.EU

A három évtizede globális képzéssel foglalkozó BOCS Alapítvány segít a cég legjobb tulajdonságait kamatoztatni a társadalmi felelősségvállalásban is! Sőt, segít a dolgozók felkészítésében az ún. időcsapdák elkerülésére!

1. Gazdasági téren kiváló cégek is meghökkentően gyakran gondolják, hogy a globális válság csak a politikára és civil társadalomra tartozik.

A társadalmi felelősségvállalásról a túlzásba vitt jótékonykodás jut eszükbe, ami csak veszélyeztetné versenyképességüket. Pedig a társadalmi felelősségvállalás nem jótékonykodás, hanem beruházás, ami megtérül. Win-win game, mindenki nyer játszma, a cég és a társadalom számára egyaránt. Persze minden beruházás csak akkor térül meg, ha kellő stratégiai elemzés után döntenek róla.

A BOCS Alapítvány küldetésének megfelelően felajánlja több évtizedes tapasztalatát ezen a cégek számára általában kevésbé ismert területen, a társadalmi és globális problémák elemzésében, hogy hatékony társadalmi felelősségvállalás stratégia szülessen az Ön cégénél is.

2. A cégek társadalmi felelősségvállalásának egyik fontos területe, hogy segítsék dolgozóikat felkészülni a globalizáció kihívásaira.

Személyes döntéseik könnyen komoly tévedésnek bizonyulhatnak a gyorsan változó világban. Ajándékozzák meg őket az időcsapdák elleni védőoltással, hogy ne rontsák el az életüket.

A globális helyzet sokmindenben teljesen más, mint amit általában gondolunk róla. Amikor hosszabb távú döntéseket hozunk (pl. pályaválasztás, párválasztás, lakhelyteremtés, vállalkozás, eladósodás, gyermeknemzés, stb.), könnyen elronthatjuk vagy megnehezítjük saját életünket. Sokszor csak évek, sőt egy-két évtized múlva derül ki, hogy rossz volt némely nagyjelentőségû döntésünk, s akkor már késő: csapdába kerülünk, az idő ránk zárul, ami megtörtént, már nem lehet megváltoztatni. Fontos, hogy ismerjük a gyorsan változó globális folyamatokat, amelyek mindennapi életünket erősen befolyásolják. A tények sokszor sokkolóan mutatják, hogy amit tanultunk és amit gondolunk a világról, már nemigen érvényes.

Az időcsapdák veszélyességét jelzi, hogy felnőttképzők, pedagógusok, ifjúságsegítők egyre gyakrabban tapasztalják, hogy a „Hogyan képzeled el az életed 15-20 év múlva?” játékot az utóbbi években vagy elhárítják a fiatalok, vagy az erről kezdett viták átlépik a játék kereteit, sőt esetenként el is durvulnak. Ennek lehetséges oka, hogy mind nagyobb részük mindennapi életébe is betörnek az ún. globális problémák, ami növeli a bizonytalanságot, a jövőtlenséget, az agresszivitásra való hajlamot, és csökkenti kreativitásukat, hatékonyságukat dolgozóként is.

A BOCS Alapítvány „Védekezz!” és „Heuréka!” globális képzései segítenek elkerülni ezeket az ún. időcsapdákat és tanítják az intelligens életet a globalizáció sodrában.

Várjuk megtisztelő megkeresésüket,
Simonyi, Gyula I.
elnök