Az Ukrán Pacifista Mozgalom nyilatkozata

Hazánk és az egész bolygó lakossága életveszélyben van a keleti és nyugati civilizációk nukleáris összecsapása miatt.

Az Ukrán Pacifista Mozgalom nyilatkozata | BOCS Civilzációtervezés Alapítvány

Meg kell állítanunk a csapatok felhalmozását, a fegyverek és katonai felszerelések felhalmozását Ukrajnában és környékén, az adófizetők pénzének őrült bedobását a hadigépezet kemencéjébe a heveny társadalmi-gazdasági és környezeti problémák megoldása helyett. Meg kell tagadnunk a vérontásból profitáló katonai parancsnokok és oligarchák kegyetlen szeszélyeit.

Az Ukrán Pacifista Mozgalom nyilatkozata | BOCS Civilzációtervezés Alapítvány

 

Az Ukrán Pacifista Mozgalom elítéli Ukrajna és a NATO-tagállamok felkészülését az Oroszországgal vívott háborúra.
Követeljük a globális deeszkalációt és leszerelést, a katonai szövetségek feloszlatását, az embereket megosztó hadseregek és határok felszámolását.
Követeljük a kelet-ukrajnai, Donyeck és Luhanszk környéki fegyveres konfliktus azonnali békés rendezését, az alábbiak alapján:
1) a tűzszünet teljes betartása minden ukrán és oroszbarát harcos részéről, valamint az ENSZ Biztonsági Tanácsának 2202 (2015) sz. határozata által jóváhagyott minszki megállapodások végrehajtását célzó intézkedéscsomag szigorú betartása;
2) minden csapat kivonása, minden fegyver- és katonai felszerelés leszerelése, a lakosság teljes háborús mozgósításának beszüntetése, a háború propagandája és a civilizációk közötti ellenségeskedés megszüntetése a médiában és a közösségi hálózatokon;
3) nyílt és átfogó tárgyalások lefolytatása a békéről és a leszerelésről nyilvános párbeszéd formájában a konfliktusban részt vevő valamennyi állami és nem állami fél között a békepárti civil társadalom szereplőinek részvételével;
4) országunk semlegességének rögzítése Ukrajna alkotmányában;
5) a katonáskodás lelkiismereti megtagadásához való emberi jog garantálása (beleértve a katonai kiképzés megtagadását is) a Polgári és Politikai Jogok Nemzetközi Egyezségokmánya 18. cikkével és a 22. számú Általános megjegyzés 2. és 11. bekezdésével összhangban. ENSZ Emberi Jogi Bizottsága.
A háború emberiség elleni bűncselekmény. Ezért semmiféle háborút nem támogatunk, és a háború minden okának megszüntetésére törekszünk.

Forrás: International Fellowship Of Reconciliation (IFOR) és a BOCS Civilizációtervezés Alapítvány az IFOR magyar csoportja 1995 óta

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .