A már elkezdődött összeomlásához vezető halálos vakfolt tünete

1964. okt. 14: Nobel-békedíjat kapott Martin Luther King amerikai fekete polgárjogi harcos, lelkész.

A már elkezdődött összeomlásához vezető halálos vakfolt tünete | BOCS.EU

Te hallottál már más forrásból arról, hogy ő mennyire támogatta a fogamzásgátlást, már az ötvenes évektől, amikor még a legtöbb országban tiltott volt?

Martin Luther King születésnapja nemzeti ünnep az USÁ-ban, mégse emlegetik ezt a munkáját, mint ahogy Gandhi nemzés-ellenessége is tabu téma, stb.
Civilizációnk túlnépesedés okozta, már elkezdődött összeomlásához vezető halálos vakfoltjának tipikus tünete, hogy a sokat emlegetett példaképeknek is a túlnépesedésről és fogamzásgátlásról tett nyilatkozatai ismeretlenek maradnak, a média, a vallások, a politika … elhallgatják, még a közbeszédben is tabu.

A sötét korok járványaitól és a jelenlegi megoldatlan betegségektől eltérően a túlnépesedés modern járványa megoldható a már fölfedezett eszközökkel és a rendelkezésünkre álló forrásokkal. Nem a megoldás ismerete hiányzik, hanem hogy egyetemesen tudatára ébredjünk a probléma súlyának és oktassuk az áldozatok milliárdjait.

(Martin Luther King Jr)

“Unlike plagues of the dark ages or contemporary diseases (which) we do not yet understand, the modern plague of overpopulation is soluble by means we have discovered and with resources we possess. What is lacking is not sufficient knowledge of the solution, but universal consciousness of the gravity of the problem and the education of the billions who are its victims.” (Dr. Martin Luther King Jr)

Rampasek, László A.
Forrás: Jezebel | Simonyi Gyula

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .