Technokrata hopiumok helyett tudományos megoldás!

Nagy átverés a holland ​mezőgazdasági csoda példája Attenborough filmjében – állítja alapos érveléssel egy most magyarul is megjelent cikk.

Technokrata hopiumok helyett tudományos megoldás! | BOCS

Ha igaza van, az nem Attenborough hibája, hanem az éretlen zöldeké és mozgalmároké, politikusoké és üzletembereké, vallásosaké és médiáé, akik gondolni se bírnak a túlnépesedés tabujára, ezért kétségbeesetten ámítják magukat technokrata hopiumokkal (reménypótló utópiákkal).
Sajnos amikor Attenborough tisztán szólt a megoldásról a 2009-es filmjében, azt szinte sehol nem vetítették. Magyarországon is, noha azonnal megcsináltuk a magyar feliratozását, a magyar éretlen-zöldek, éretlen-környezetinevelők, éretlen-mozgalmárok körei alig kértek vetítést egy évtized alatt.
Itt megnézheted Attenborough 2009-es teljes filmjét: Hány embert bír el a Föld

 

Ha esetleg vannak olyan ismerőseid, akik nem fogják be sikítva a fülüket a túlnépesedés szó hallatán, ajánld figyelmükbe ezt a filmet.

Attenborough a mostani filmjében is a megoldások sorában elsősorban a népesedéssel, a lányok tanulási és fogamzásgátlási lehetőségeivel foglalkozik. De hogy ne legyen nézettségi csőd a Netflix számára, muszáj technokrata hopiumokat keverni bele.

Hasonló történt Dan Brown Inferno c. könyve megfilmesítésekor: teljesen megváltoztatták a történetet, a túlnépesedésről beszélőket gonosznak állították be, nehogy elmaradjon a kasszasiker. Valójában így is elmaradt, mivel a nagyszerű könyvből csak egy lapos csihi-puhi film lett.

Ime a kritikus cikk:
https://iso33-eszembejutott.blogspot.com/2020/12/forditva-kedves-sir-david-attenborough.html

és az eredeti angol:
https://thecorrespondent.com/781/dear-david-attenborough-beautiful-netflix-documentary-but-your-solutions-destroy-nature-even-more/52432608382-481ff02e

Simonyi, Gyula I.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .