Civilizációt nem lehet az emberek összezsúfolhatóságára tervezni

1912. ápr. 14: A Titanic nevű 280 méter hosszú, 30 méter széles brit óriásgőzös (a világ akkori legnagyobb utasszállító hajója), útban Southamptonból New Yorkba, miközben megkísérelte megszerezni az Atlanti-óceánt leggyorsabban átszelő hajónak járó kék szalagot, egy jéghegy víz alatti párkányára futott, és másnap hajnali 2 óra 20 perckor elsüllyedt. A 2209 utas közül 1517 (elsősorban az elegendő mentőeszköz hiányában) életét vesztette.

Civilizációt nem lehet az emberek összezsúfolhatóságára tervezni | BOCS

A mentőcsónakok kapacitásához képest nagyon túl volt népesedve a Titanic.

S most a járványban kiderült, hogy az emberiség nagyon túl van népesedve a liftek és lépcsőházak, repülők és buszok, utcák és terek, irodaházak és termelőcsarnokok, buliterek és éttermek, mozik és áruházak, sportrendezvények és kirándulóhelyek stb. kapacitásához képest – mihelyt néhány méter távolságot kell tartani. Az emberiség többsége már városokban él, amelyeket AZ EMBEREK ÖSSZEZSÚFOLHATÓSÁGÁRA TERVEZTEK.

Túlnépesedés? Ugyan már! – vágják a fejünkhöz évtizedek óta, hiszen a BOCS Civilizációtervezés Alapítvány a túlnépesedésre figyelmeztetésről és a fogamzásgátlás emberi jogáért kiállásáról lett híres/hírhedt nemzetközileg. Nos, civilizációt mostantól már nem lehet az emberek összezsúfolhatóságára tervezni, csak a fogamzásgátlás közegészségügyi ingyenességére, nők jogaira és lányok tanulására, a népességrobbanás visszafordítására.

Ha ki is tudnak fejleszteni újabb és újabb védőoltásokat a mutációkra, a népességrobbanás miatt egyre jönnek a járványok. Pl. az emberiség százmilliárdnyi állattal él közelségben, s több száz millió nyomorgója megélhetése érdekében benyomulni kényszerül a dzsungelekbe, erdőt irtani és bozóthúst vadászni. Találkozik az emlősökben élő több mint félmillió féle vírussal (amelyekből csupán pár ezret ismert meg eddig a tudomány), így egyre gyakrabban ugrik át ilyen-olyan vírus az emberre.

A National Geographic különszámmal ünnepelte a 7 milliárd embert 2011-ben, s ebben a következő ostobaságot írta: „DE el sem hinnéd, milyen sok hely marad még a Földön. Ha szorosan egymás mellé állna mind a 7 milliárd ember, bőven elférnének Los Angeles városában.”

(National Geographic, 2011 jan.)

Megírtam nekik, hogy 7 milliárd hullára lenne ez igaz, amiből minden m2-re lehet rakni egyet. De az átlagembernek jelenleg kb. 3 hektárra (30 000 m2-re) van szüksége az életviteléhez!

Nem akarsz bezártságot, távolságtartást, járványokat, zsúfoltságot, szennyet, zajt, nyomort, erőszakot, természetpusztulást, klímamegbolondulást? Segítsd a fogamzásgátlást nélkülöző százmilliókat – ezzel magadat is segíted! Ráadásul egyben klímabaráttá, karbonsemlegessé is teszed magadat!

Simonyi, Gyula I.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .