Évente az USA 1 millió migránst fogad be, és most már Európa is legalább ugyanennyit. Azt azonban a legtöbben nem tudják, hogy ez a mennyiség elenyésző ahhoz képest, amennyi mélyszegénységben élő, vagy háború, természeti katasztrófa, esetleg a klímaváltozás hatásai elől menekülő ember él a Földön. Évente 80 millióval nő a számuk, emiatt esélytelen, hogy évente 1-2 millió migráns befogadása érdemben hozzájáruljon a probléma megoldásához. Mindez csak arra elég, hogy USA-ban és Európában is feszültségeket okozzon, ami végeredményben nem jó a migránsoknak sem, mert akár polgárháborúhoz is vezethet.

De akkor mi a megoldás? A migránsválságot nem kezelni kell, hanem okait kell megszüntetni, azaz a szegénységet, a kizsákmányolást, a háborúkat, és a klímaváltozást. Ehhez át kell térnünk egy új, kamatmentes, adósságmentes pénzügyi rendszerre, valamint egy lokalizált, non-profit gazdaságra. Ugyanis minél lokálisabb egy gazdaság, annál fenntarthatóbb. Ha ez kormányzati szinten nem megy (mert mondjuk hiányzik a szándék, vagy a hatalom), akkor helyi szinten kell megvalósítanunk, szimultán módon mindenhol.

Egy rendkívül hatékony módszer a jövőbeli migráció enyhítésére a fogamzásgátlás és családtervezés népszerűsítése a szegény országokban és a menekülttáborokban, valamint a szükséges eszközök biztosítása. Hosszútávon ez a leghatékonyabb és legolcsóbb módszer, és fenntarthatósági szempontból is ésszerű döntés. A gyermekek negyedét amúgysem szerették volna a szülők, csak nincs lehetőségük megelőzni (mert mondjuk nincs pénzük fogamzásgátlóra). Vannak olyan civil szervezetek, amik többek között ennek a problémának a megoldását tűzték ki célul: http://bocs.eu/tamogatas

Megjegyzés: tekintve, hogy a lakosság ökológiai lábnyoma alapjána Magyarország is túlnépesedett országnak számít, így örülni kellene annak, hogy "fogy a magyar", mivel így még lehet jövőnk. Az automatizáció és komputerizáció fényében pedig a "munkaalapú társadalom" egy elavult és önpusztító idea, aminek sokkal jobb alternatívája az adósságmentes pénzrendszer és az alapjövedelem.

Világszegénység, bevándorlás és rágógumi golyók - BOCS Civilizációtervezés Alapítvány / BOCS Global Think Tank Foundation Hívd meg a BOCS Alapítványt, hogy megnézhesd barátaiddal, munkatársaiddal, tanáraiddal, iskolatársaiddal, újságírókkal, döntéshozókkal az emberiség előtt álló két legnagyobb kihívásra megoldást nyújtó egész estés filmeket, előadással, megbeszéléssel.