A mentőcsónak elv a megoldása a népvándorlásnak

1994. ápr. 7: A hétmilliós, keresztény Ruandában három hónap alatt közel egymillió ember halt meg az e napon kitört társadalmi összeomlásban, amikor mindenki mindenki ellen harcolt.

A mentőcsónak elv a megoldása a népvándorlásnak | BOCS.EU

A hutu-tuszi ellentét, a politikai helyzet, az elnök elleni merénylet csak szikra volt a robbanáshoz. A fő okok ökológiaiak: Ruanda népessége 1950-től negyven év alatt megháromszorozódott, így az egy főre eső termőterület 300 négyzetméterre, a világátlag negyedére csökkent. Rokonok közt is öldöklések voltak a szűkös örökségért. Ld. Jared Diamond: Összeomlás.

A 6 millió alá visszaesett népesség azóta már újra több mint duplájára robbant, közel 13 millió. Noha a katolikus klérus ellenállásával szemben is jelentős családtervezési programok indultak és a parlamenti képviselők fele nő, a népességrobbanás fékútja hosszú. Egy főre már csak hatod annyi eltartóképesség jut, mint Magyarországon.

A BOCS Civilizációtervezés Alapítvány évtizedek óta dolgozik a Vatikán fogamzásgátlás-tiltásának eltörléséért is.

BOCS Civilizációtervezés Alapítvány

Ui.: A mentőcsónak-elv: csak a nők és gyerekek kaphatják a szűkös helyeket a mentőcsónakokban, azaz kaphatnak menekült státuszt.
– Ahol a nőket tenyészállat-sorban tartják, onnan legyen lehetőségük elmenekülni. Pár év európai élet után eszükben se lesz családegyesítést kérni, rabtartójukat maguk után hozatni.
– Ahol így nőhiány alakul ki, ott nyomban sokkal jobban megbecsülik a nőket (pl. kínai elemzések jól mutatják).
– Ahol már nem nyomják el a nőket, azaz maguk dönthetnek a termékenységükről, ott nyomban lezuhan a termékenység.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .