Cégét fennállása alatt több mint kétezerszer jelentették fel

1919. okt. 25: Beate Uhse (-Rotermund) német üzletasszony születése (szül. Beate Köstlin, +2001. júl. 16.). 17 évesen lett az első német pilótanő. Első férje a háborúban meghalt.

Cégét fennállása alatt több mint kétezerszer jelentették fel | Beate Uhse

Mivel a háborús időkben megnövekszik a párok által nem-akart baleset-teherbeesések száma, második férjével fogamzásgátlás felvilágosító kiadványokat és óvszert házhoz szállító kereskedést indított. Cége ma 60 országban működik.

1962-ben Flensburgban hozta létre a házasságihigiénia-szaküzletét, a világ első szexshopját. A fogamzásgátlót, stimulálószert, magazint és fehérneműt árusító céget fennállása alatt több mint kétezerszer jelentették fel erkölcstiprásért. 1975-ben elérte, hogy hatályon kívül helyezték az úgynevezett pornóparagrafust, a büntető törvénykönyv 184. szakaszát. Ez nemcsak a házasságon kívüli nemi életet tiltotta, hanem az erre sarkalló irodalom forgalmazását is.

Az igazság évtizedek múltán helyrebillent: Beate Uhsének a parlament 1989-ben megszavazta a Bundesverdienst kreuz am Bande nevű kitüntetést, többek között a fogamzásgátlás népszerűsítéséért, amivel elérte, hogy a második világháborút követő nyomorúságba a lehető legkevesebb nemkívánt gyerek szülessen. Végül az álszemérmes Flensburg is díszpolgárává avatta őt.

1995-ben erotikamúzeumot alapított Berlinben az állatkerttel átellenben. A világ minden részéből összegyűjtött erotikus témájú szobrok, plasztikák, metszetek és festmények mellé az alapító életútjából is tárlatot rendeztek.

A szex gyanús, a termékenység dicséretes: az ilyen civilizáció állati sorban tartja az embereket (hiszen az állatok nem szexelnek, csak nemzenek), s ezzel jelenleg éppen elpusztítja önmagát.

Ezzel szemben a szex öröm, a termékenység felelősség!

BOCS Magazin

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .