Ki az a 2 milliárd, aki hajlandó éhenhalni?

A „zöld forradalom”, azaz az intenzív mezőgazdaság (nemesítés, gépesítés, kemizálás, öntözés) elterjesztéséért Béke Nobel díjat kapott 1970-ben.

Ki az a 2 milliárd, aki hajlandó éhenhalni? | BOCS.EU

Akkor még csak 3.6 milliárd volt a népesség, de a díjat átvevő beszédében mégis azt mondta: csupán egy lélegzetvételnyi időhöz juttatta az emberiséget, hogy az villámgyorsan visszafordítsa a népességrobbanását.

BOCS Alapítvány | BOCS.EU - PandaSegítheted a székesfehérvári BOCS Civilizációtervezés Alapítvány több évtizedes munkáját a fogamzásgátlást nélkülözőkért. Havi 4800 Ft-tal egyben karbonsemlegessé, klímabaráttá is teszed magadat:

1914. márc. 25: Norman Ernest Borlaug amerikai mezőgazdász születése (+2009. szept. 12).
„6.6 milliárd ember él a Földön – mondta 36 évvel később -, de az organikus mezőgazdaság csak 4 milliárdot tudna etetni. Ki az a 2 milliárd, aki hajlandó éhenhalni?”

Ezzel szemléltette, hogy a népességrobbanás miatt vagyunk rákényszerülve az intenzív mezőgazdaságra, amely egyáltalán nem „zöld”, hiszen tönkretette a talajokat, vizeket, erdőket, élővilágot, klímát…

Az egyetlen élőhelyünk beáldozása ellenére ma már 2006-hoz képest is további 1.2 milliárd ember kerestetik, aki hajlandó önkéntesen éhenhalni! Valójában a kőolaj termeli az élelmünket, de egyben megbolondítja a klímánkat.

Inkább választják a már újra növekvő éhezést és hőséget a sok olcsó rabszolgát akaró jómódúak és a nőket uralni akaró patriarchálisok, de akkor se hajlandók kiengedni a szegény nők százmillióit a tenyészállat-rabszolgaságból?

Csak lélegzetnyi időt, 40 évet nyertem az emberiségnek

„The green revolution has won a temporary success in man’s war against hunger and deprivation; it has given man a breathing space. If fully implemented, the revolution can provide sufficient food for sustenance during the next three decades. But the frightening power of human reproduction must also be curbed; otherwise the success of the green revolution will be ephemeral only.”

„Most people still fail to comprehend the magnitude and menace of the “Population Monster”…Since man is potentially a rational being, however, I am confident that within the next two decades he will recognize the self-destructive course he steers along the road of irresponsible population growth…”
https://en.wikipedia.org/wiki/Norman_Borlaug

Simonyi, Gyula I.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .