A repülők légzése

Közel egymilliárd tonna már a repülők szén-dioxid-kibocsátása világviszonylatban.

A repülők légzése | BOCS Alapítvány

Öt év alatt a repülőgépek által világszerte kibocsátott szén-dioxid mennyisége egyharmadával nőtt, 2018-ban már 918 millió tonna volt – áll egy környezetvédelmi kutatásokkal foglalkozó szervezet, az International Council on Clean Transportation (ICCT) legújabb jelentésében.

A kereskedelmi légi utak üvegházhatású gázkibocsátása gyors mértékben növekszik, 81 százaléka az utasszállító repülők emissziója. A legtöbb szén-dioxidot az Egyesült Államok légi járatai bocsátották ki, 181,9 millió tonnányit. Második helyen az országokat tekintve Kína áll (94,9 millió tonna), harmadik helyen az Egyesült Királyság 29,8 millió tonnával. Az Európai Unió országai együttesen 141,7 millió tonnányi szén-dioxidot bocsátottak ki a légkörbe a légiközlekedéssel.

Szeretnél nyugodt zöld lelkiismerettel repülni? Repülhet, aki nem nézi könyörtelen közömbösséggel a fogamzásgátlási lehetőségeket nélkülöző szegény nők százmillióinak nyomorúságát, hanem segíti őket: https://qfpc.bocs.eu

Érdekesnek találod Te is? Hogy ugyanakkor csak az utóbbi 33 évben 2.8 milliárddal robbant az emberi népesség a Földön. Ennek a 2.8 milliárd embernek csak a lélegzése szintén évente egymilliárd tonna CO2-t bocsát ki!

Ha úgy nézzük, hogy egy 50 év körüli egészséges faegyed egy év alatt körülbelül 50 kg CO2 megkötésére képes, az azt jelenti, hogy az emberi légzés által kibocsátott évi nagyjából 350 kg CO2 (mintegy 180 m3) lekötéséhez minden embernek 7 ilyen fára lenne szüksége.

A leghatékonyabb klímavédelem a fogamzásgátlás emberi jogának (ENSZ, 1968) érvényesítése! https://bocs.eu/100-kozul-a-leghatekonyabb-klimavedelem-amirol-megsem-hallasz/

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .