Az óvszer 7-szer olcsóbb, mint a pelenka!

Ettől a reklámtól sok szülő agya elborulhat, pedig nekik is érdekük terjeszteni. Hogyan? Mi az a reklám, amit azoknak is érdekük terjeszteni, akiknek nem szól?

Az óvszer 7-szer olcsóbb, mint a pelenka! | BOCS AlapítványMegtakarítási lehetőség: az óvszer 7-szer olcsóbb, mint a pelenka!”

2 féle ember van: a primitív fajta azt hiszi, hogy minden embernek egyformának kell lennie. A fejlettebb (el)ismeri a sokféleséget.

A primitív fajta hörög, hogy az angol miniszterelnök vagy a királynő férje hogyan beszélhet a túlnépesedésről, amikor van egy csomó gyereke. Hörögne Vörösmartyra is (“az ember rémítő szapora”) és Madáchra is (“ha isten vagy, tedd, hogy kevesb ember legyen s több fóka”), ha elég művelt lenne és tudná, hogy mind a kettőnek 5 gyereke volt.

A sokféleséget ismerők hallhattak már arról, hogy a szülőknek csak kb. egyharmada lesz boldogabb attól, hogy van gyereke, és képes minőségien nevelni. Ez a megtakarítási lehetőség nem a minőségi szülőknek szól.

Hanem azoknak a jövendő szülőknek szól, akik nem is akarnak gyereket, csak véletlenül becsúszik. Vagy különféle érdekek miatt azt hiszik, hogy akarnak gyereket, de aztán csak kínlódnának a gyerekneveléssel és akik mellett a gyerek is csak kínlódik.

Visszatérve az indító kérdésre: miért érdeke a minőségi szülőknek, hogy ezt a reklámot terjesszék?

Ha egy pék annyira szeret pék lenni, hogy azt reklámozza, hogy mindenki legyen pék – nos, hamar tönkremenne a nagy konkurencia miatt, s ráadásul sokan, akik kényszerűségből lettek pékek, boldogtalanok lennének.

Miért nem működik ez a logika a szülőknél? Miért akarja a legtöbb szülő, hogy mindenki másnak is legyen gyereke? Épp szülőknek nem az lenne az érdekük, hogy ne legyenek véletlen gyerekek, ne legyen túlnépesedés, hanem maradjon hely, élhető Föld a saját gyerekeiknek?

A boldog és minőségien nevelő szülők nem botránkoznak ezen a reklámon, hanem terjesztik, hogy ne kelljen a fogamzásgátlást nélkülöznie több százmillió szegény nőnek, ne szülessen naponta kb. 100000 gyerek balesetből, szülői szándék nélkül.

Párezer forinttal, a leghatékonyabban akarsz cselekedni saját magad és gyermekeid élhető jövőéért? Itt a lehetőség:

Támogatási lehetőségek!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .