Könyörülsz a fogamzásgátlást nélkülöző százmilliók nyomorúságán?

Amíg a népesség robban, hogyan is enyhülhetnének a következményei, pl. a CO2e kibocsátás?

Könyörülsz a fogamzásgátlást nélkülöző százmilliók nyomorúságán? | BOCS Alapítvány

Levél a madridi COP25 ENSZ Klímakonferenciának: Itt az ideje az új családtervezési szakpolitikáknak.

A „Having Kids” nevű szervezet kimondja az igazságot a hatalmasok felé a COP25-ön, az ENSZ Klímakonferenciáján Madridban a jövő hónapban, méghozzá egy világos üzenettel:

Itt az ideje elősegíteni a családtervezés emberi jogát, ami megvédi a gyermekeket, segít helyrejönni a természetnek, és korlátozza a most élő emberek uralmát a jövő generációkkal szemben.

Olvasd el a konferencia főtitkárának szóló levelünket, és oszd meg széles körben.

A tavalyi év konferenciája az ipari kibocsátásokra fókuszált. Nem tűrhetjük tovább a klímaválság legfőbb okozóit, a csapnivaló családtervezési szakpolitikákat.

CSELEKEDJ: Te is írd alá a kérvényt, hogy az ENSZ javasolja a fenntartható családtervezést.

Nyilvánvalóvá tesszük:

1. A konferenciának foglalkoznia kell az új családtervezési szakpolitikákkal, mint a klímaválság leghatékonyabb megoldásával, mely húszszor hatékonyabb, mint a legtöbb alternatíva.

2. Az emberi jogok megkívánják, hogy a jövő gyermekeinek, és a jövő generációnak az érdekeit helyezzük előbbre, és ennek egy módja annak megkövetelése, hogy minden gyermek számára igazságos legyen az indulás az életbe. A konferenciának tanulnia kell a chilei egyenlőtlenségből, ami a konferencia helyszínének változását okozta, a legalapvetőbb szinten kell foglalkozni.

3. Vannak konkrét szakpolitikák, amiket a konferencia elősegíthet, pl. a férfi fogamzásgátlás kutatása, jóváhagyása és erős marketingje, a gyerekek születése közti hosszabb idő támogatását, a születések száma helyett a gyermekek minőségi nevelésének, a mennyiség helyett a minőség támogatása.


Könyörülsz a fogamzásgátlást nélkülöző százmilliók nyomorúságán? | BOCS AlapítványFelirat: „A kisebb családok a legjobb módja annak, hogy megóvjuk a környezetet, az állatokat, és gyermekeink jövőjét.”

Egy fenntartható jövő lehetetlen egy fenntartható, emberi jog-alapú családtervezés nélkül. Segíts minket, hogy a következő generáció egy igazságos indulást kaphasson, egy egészséges bolygón.

Ne legyetek érzéketlenek a fogamzásgátlási lehetőségeket nélkülöző százmilliók nyomorúságára. Humanitárius és emberi jogi kötelesség segíteni őket, és ugyanakkor ez éppen a leghatékonyabb klímavédelem. A fiatalok tüntetései akkor érhetnek el eredményt, ha először is szolidárisak a történelem legnagyobb serdülő és fiatal generációjával, amelyet a szaporodás-erőltető közgondolkodás tudatlanságban tart, így a maguk szenvedéseinek árán tudják csak megtanulni a fogamzásgátlás kompetenciáját és elérhetőségét.

Simonyi Gyula

Forrás: ClimeNews – Hírportál

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .