Ki szeretne világnyomorba süllyedni?

Ha a jómódúak mind lesüllyednének a szegények (nem-OECD) átlag szintre, a Föld ekkora népességgel már akkor is túl lenne terhelve. Jószívűség és önzés ritkán mondja ugyanazt, de a fogamzásgátlás támogatását épp mindkettő megkívánja.

Ki szeretne világnyomorba süllyedni? | BOCS Civilizációtervezés Alapítvány

Forrás: https://www.eea.europa.eu/data-and-maps/indicators/ecological-footprint-of-european-countries-2/assessment

Hogyan lehetséges, hogy a sokaknál se az önzés, se a jószívűség nem működik, amikor a fogamzásgátlást nélkülözőket kellene segíteni? Hogy lehet, hogy ilyenkor a fogyasztáscsökkentést szembeállítják vele és dicsérik a népességrobbanók kicsi ökolábnyomát? Látszólag saját érdekeik ellen lépnek fel, amikor inkább szegénységbe akarnak süllyedni, szeretteik és esetleges utódaik nevében is. Valójában a sokezer éve szaporodás-erőltetéssel agy- és szívmosott társadalom elvárásainak akarnak megfelelni. A fogamzásgátlás segítése még jótékonyságból sem elfogadható a közgondolkodásban, nem hogy érdekből. A fogyasztás csökkentésével, pontosabban annak akár csak képmutatásával bezzeg elismerést lehet kivívni.

Így aztán a társadalom elvárásai és az ahhoz igazodni igyekvők a társadalom és saját maguk világnyomorba süllyedését szolgálják. Ugyanis a népességrobbanás miatt a kecskenyáj is éhezik és a káposztaföld is tönkremegy. A leghatékonyabb megoldás életvitelünk karbonsemlegesítése, a fogamzásgátlást nélkülöző százmilliók segítésével: https://bocs.eu

Ha igazságosság lenne és a Föld nem lenne túlterhelve, akkor
– az egész emberiség a mai magyar szint FELE ALATT kellene éljen, és
– pl. csupán csak a szegénységében is háromszorosan túlterhelt Indiából egymilliárd embernek kellene elvándorolnia,
– pl. Magyarországnak legalább 4 millió ázsiait, afrikait kellene befogadnia …

Az álzöldeknek a fogyasztáscsökkentésről papolás csak ürügy, hogy elhárítsák humanitárius kötelességüket. Ha nem lenne ökológiai válság, szegénység, túlnépesedés stb., a fogamzásgátlást nélkülözők segítése akkor is alapvető humanitárius és emberi jogi kötelesség!

Valószínűleg képmutatók, s ráadásul nem csak a szegényeket, de saját magukat és szeretteiket is világnyomorra ítélik. Hány fogyasztáscsökkentésről papoló meri kiszámítani az ökolábnyomát és mer szembenézni azzal, hogy 1.6 gha alatt kellene élnie. Ráadásul a népességrobbanás miatt ez az egy főre jutó eltartóképesség egyre csökken. Továbbá az ökolábnyom számítás a romlás több tényezőjét nem tudja még figyelembe venni (víztáblák süllyedése, talajok vékonyodása stb. stb.), tehát az eltartóképesség ugrásszerűen romolhat, ahogy az észlelés pontosabb lesz és az összefüggések világosabbak.

Olyasmiket állítani, hogy még a mainál is több embert el tudna tartani a Földa bioszféra komplexitását semmibevevő tudománytalan, önhitt felelőtlenség és a jövő generációk nyomorúságra ítélése. A Föld szárazodik, az intenzív mezőgazdaság miatt a talajok pusztulnak (erózió, a talajéletet a műtrágya, rovarirtó, gyomirtó irtja stb.), a beporzók gyérülnek … Fosszilis energia és víz nélkül egy-két milliárd ember élelmezhető csupán. Az egy főre eső élelemtermelés évtizedek óta csökken. S ez még csak egyetlen vészfolyamat, a táplálkozás. Jónéhány más vészfolyamat önmagában is végzetes lehet.

Csak (még mélyebb) szegénységbe süllyedve nem terhelné túl a területének eltartóképességét az emberiség 80%-a (az alábbi térképen a piros országok).

Ki szeretne világnyomorba süllyedni? | BOCS Civilizációtervezés Alapítvány

Ellenkező véleményen van Ürge-Vorsatz Diána (forrás, 30.18-tól: Axióma)

A videó forrása: Axióma Youtube csatorna

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .