Milyen téveszméket és bűntudatot nyomtak a fejébe?

“Az emberek tudatlannak születnek, nem téveszmésnek; a téveszméket az oktatás veri a fejükbe.” (Bertrand Russell)

Milyen téveszméket és bűntudatot nyomtak a fejébe? | BOCS.EU

Jó hír: Greta Thunberget ábrázoló bélyeget adott ki a svéd posta. Rossz hír viszont, hogy egy iskolázott, jószándékú, a tudománynak és bioszféra-védelemnek nagyon elkötelezett középiskolásnak is milyen téveszméket és bűntudatot nyomtak a fejébe – amiktől aztán komoly pszichés feladat lesz megszabadulnia és a tényeket megtanulnia.

“… ezek az emberek általában úgy vélik, hogy nem kellene ennyi gyereknek születnie, mert hát olyan sokan vannak Indiában, Afrikában és Kínában. Pedig tény, hogy a Földön élő emberek legnagyobb része nem úgy él, hogy többet használna, mint ami rendelkezésére áll. Ezt mi csináljuk, pontosan az olyanok, mint mi, itt Svédországban. Mi élünk úgy, mintha négy föld állna a rendelkezésünkre, és mi mondjuk azt, hogy túl sokan vagyunk.”

(Gréta vagyok, 262. oldal)

Ellenkezőleg, ezek nem tények, hanem közkeletű téveszmék, amikkel az ifjúság jószándékát és energiáit különféle iskolák, vallások, mozgalmak, politikák, média stb. hiábavalóságokra fecsérlik.
1. Ugyanis Svédország a saját területe biokapacitásának csak a kétharmadát használja, egyáltalán nem többet, mint amennyi a rendelkezésére áll.
2. Ezzel szemben pl. India, az emberiség közel ötöde, háromszorosan túlterheli a területe biokapacitását, háromszor annyit használ, mint amennyi a rendelkezésére áll. S miért? Mert a függetlensége, 1947 óta közel négyszeresére robbant a népessége. http://footprintnetwork.org

Miért kellene a svédeknek, vagy a magyaroknak egyre szegényebben élniük amiatt, ha más országokban elnyomják a nőket, nem engedik tanulni a lányokat, tiltják a fogamzásgátlást, ezért népességrobbannak? – teszi fel sok éve a kérdést a székesfehérvári BOCS Civilizációtervezés Alapítvány, amely már 1977-től segítette lányok tanulási lehetőségeit Indiában.

1961-ben még 3,12 globális hektár eltartóképesség jutott egy főre a Földön, ma már csak 1,63 (azaz kb. fele) a szaporodást erőltetők, nőelnyomók, népességrobbanók miatt.

A svédek se a fogyasztásukkal mutatnak rossz példát, hanem a szaporodásukkal (bár ez csak hatvan év alatt 30%, tized annyi, mint az indiai robbanás).

A magyarok a legjobbak! Ha mindenki úgy élne, mint a magyarok (akik már 1980-ban abbahagyták a népességnövekedést), akkor kevesebb, mint feleennyi ember élne a Földön (!) és már az ezredfordulóra kilábaltunk volna a globális ökológiai válságból! (Így viszont a végpusztulásba sodródunk.)

https://bocs.eu/fold-tulzsugoritas-nap-van-jul-29-en-nem-tulfogyasztas-nap/

A fejlett világ létérdeke, hogy az általuk kért módon, a férfiak elől elrejthető fogamzásgátlókkal segítse a tenyészállat sorban elnyomott, felszabadulásért küzdő nők százmillióit a világban. Ez egyben a szegények érdeke is, és legfőképpen a még ezután születő jövő generációké.
Neked is érdeked. Számold ki életviteled, vállalkozásod, szervezetek karbonlábnyomát a kalkulátorunkkal és semlegesítsd: ezzel segítesz a leghatékonyabban! Vedd fel velünk a kapcsolatot.

Nem Gréta hibás, hanem az éretlenzöld mozgalom, ami évtizedek óta mindig újra kisiklatja a rengeteg jószándékú fiatal energiáját. Újabb óriási lehetőség lehetett volna, hogy a jómódú fiatalok szolidárisak (!), könyörületesek (!) legyenek végre saját korosztályuk szegény többségével. Ugyanis ez az ökológiai válság kulcsa. A történelem legnagyobb serdülő és fiatal generációjának nemigen van joga, tudása, eszköze a fogamzásgátlásra. Tudományosan egyértelmű, hogy a Föld túlterhelését egyedül a népességrobbanás okozta.

Simonyi, Gyula I. | BOCS Civilizációtervezés Alapítvány

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .