Családtervezés és karbonsemlegesítés menti a gyermekek jövőjét

Family planning and carbon offsetting saves children's futureÓriási áttörés, hogy a COP26 előtt számos szervezet (köztük a BOCS) és tudós összefogva követelte, hogy a leghatékonyabb klímavédelmet, a családtervezést végre a klímakonferenciák napirendjére tűzzék. A jövendő gyermekek elleni történelmi bűn, hogy százmilliók vannak megfosztva a fogamzásgátlás emberi jogától, tudásától és eszközeitől. – Simonyi, Gyula I.

FRISS: A COP28-hoz írt hasonló levélnek a BOCS Civilizációtervezés Alapítvány az egyik fő aláírója!

Családtervezés és karbonsemlegesítés menti a gyermekek jövőjét

A nemzeti szervezetek a COP26 vezetőit a legkiszolgáltatottabbak védelmére szólítják fel.

Családtervezés és karbonsemlegesítés menti a gyermekek jövőjét

San Francisco, Kalifornia – Több tucat vezető civil szervezet ebben a nyílt levélben arra kéri a COP26 elnökét és küldötteit, hogy sürgősen és egyértelműen foglaljanak nyilvános állást, és ajánlják az igazságos és fenntartható családtervezést, mint a leghatékonyabb megoldást az éghajlati válság és a növekvő globális egyenlőtlenségek, köztük a nemek közötti egyenlőtlenségek kezelésére.

A globális közösség elmulasztotta ismertté tenni és támogatni az igazságos és fenntartható családtervezésre irányuló egyetemes erőfeszítést, amely:

  • az emberi jogokat helyezi a középpontba
  • fenntartható és méltányos forrásokat biztosít a nagyobb befektetéshez minden egyes gyermek fejlődésébe
  • lehetővé teszi a közösségek és kormányok számára, hogy a reproduktív jogok tiszteletben tartása mellett megvédjék a gyermekeket és a jövő nemzedékeket.

Ezzel szemben a születések számának növelésére vagy a családtervezési programok akadályozására irányuló nyomás a legnagyobb válságok okozója, és veszélybe sodorja a jelenlegi és a jövő generációk egészségét, biztonságát és jólétét. A fenntarthatatlan népességnövekedés, amely dokumentáltan megsokszorozza a veszélyeket, hozzájárul a katasztrofális éghajlatváltozáshoz, a példátlan áradásokhoz, a világjárványokhoz, az ökoszisztémák pusztulásához, a talajvíz kimerüléséhez, a tömeges kihalásokhoz és a környezet pusztulásához. A növekvő egyenlőtlenségek súlyosbodása, amely nagyrészt a növekvő népességünknek köszönhető, szintén komoly veszélyt jelent a demokráciára és a politikai stabilitásra világszerte.

Íme a tények:

Nandita Bajaj, a Population Balance ügyvezető igazgatója szerint: “A növekedést célzó politikáink nemcsak a marginalizált emberi és ökológiai közösségek számára okoznak mérhetetlen szenvedést a jelenben és a jövőben, hanem elnyomó hatalmi struktúrákon alapulnak. Nemcsak a reproduktív, a generációk közötti és az ökológiai igazságosságot támadják, hanem a jelenlegi fenntarthatatlan, növekedésközpontú családtervezési politikák a Föld minden életét veszélyezteti. Kollektívan fel kell ismernünk és foglalkoznunk kell ennek a szorult helyzetnek a sürgősségével.”

A Fair Start Mozgalom egy 501(c)3 nonprofit szervezet, amely a családtervezés megreformálására törekszik azáltal, hogy a növekedésközpontú családtervezési modelleket az emberi jogokon alapuló és a gyermekeket előtérbe helyező Fair Start modellel váltja fel.

A Population Balance egy 501(c)3 nonprofit szervezet, amely oktatást és megoldásokat kínál az emberi túlnépesedés és túlfogyasztás bolygónkra, emberekre és állatokra gyakorolt hatásainak kezelésére.

Forrás: Fair Start Movement | Carter Dillard | 2021. október 27.


 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .