Miért tartott száz évig, mire elismerték a kézmosás feltalálóját?

A Google a világjárvány közepette Semmelweist ünnepli! Az akkori orvostársadalom és az egész társadalom által semmibe vett magyar tudósnak köszönheti a világ a kézmosás hatalmas járványenyhítő hatásának fölfedezését!

 

Most a magyar orvosra emlékezik a Google Doodle. Száz évig(!) tartott, mire kihaltak a pozíciójukat, elismertségüket, nyilvánosságukat, bevételüket, hatalmukat féltő tudatlanok, és Semmelweist elismerték, utcákat és intézményeket neveztek el róla!

A szülés, szexualitás, nemzés, szaporodás, fogamzásgátlás témakörében máig is rettenetes tabuk, tudatlanság, pszichés torzulások, kollektív pszichózis gátolja a globális válság gyökerének, a túlnépesedésnek felismerését, és a humanitárius megoldást, a történelem legnagyobb serdülő generációjának ellátását a fogamzásgátlás tudásával és eszközeivel. Az évente százmilliónyi baleset-teherbeesés a történelem legnagyobb humanitárius válsága, és már az emberi civilizáció és az élővilág összeomlásával fenyeget.

Segítsd a járványok és a klímamegbolondulás megelőzését!

Simonyi, Gyula I.

[hana-flv-player video=”https://res.cloudinary.com/rampi/video/upload/v1584802725/Google_Doodle_recognizing_Dr_Ignaz_Semmelweis_and_Handwashing_jwmzas.mp4″ width=”700″ height=”875″ description=”Miért tartott száz évig, mire elismerték a kézmosás feltalálóját? | BOCS” player=”5″ autoload=”true” autoplay=”false” loop=”false” autorewind=”true” /]

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .