A népesedési világnap margójára – 2021

A fosszilis energiabőségtől az emberek teljesen elvesztették az eszüket, azt hiszik a Föld bármennyi embert el tud tartani. Egyre nő a szenvedés, de csak az isteneket, politikusokat, gazdagokat, természeti törvényeket káromolják, soha nem a saját gőgjüket és ostobaságukat. A túlnépesedés szótól továbbra is elborul az emberek agya. Pedig csak jószívűnek kellene lenni, könyörülni a fogamzásgátlást nélkülöző százmilliókon és a balesetként a tönkremenő Földre rángatott jövő generációkon.

A népesedési világnap margójára - 2021 | BOCS Civilizációtervezés Alapítvány
William Ryerson 1998-ban hozta létre és azóta vezeti a Population Media Centert. A PMC-vel együttműködő Population Institute (Washington, DC) elnöke is 2008 óta. Biológiából doktorált a Yale Egyetemen és több mint 40 év szakmai tapasztalata van a reproduktív egészség, társadalmi és viselkedésbeli változások, kommunikáció terén.

“Nagyon közel kerülünk egy kombinációhoz, ahol a klímaváltozás, elsivatagosodás és az ivóvíz fogyása – a rétegvizek kiszivattyúzása a termőterületek elsivatagosodáshoz vezet – ami 1-2 milliárd ember halálához vezethet 2030-ig.”

8 milliárd angyal – dokumentum film (részlet) – Főszerepben a Föld

Videóátirat

Nem tudjuk, hogy a technológiai változásokkal mennyi embert tudnak eltartani a meglévő erőforrások.

De nagyon közel kerülünk egy kombinációhoz, ahol a klímaváltozás, elsivatagosodás és az ivóvíz fogyása – a rétegvizek kiszivattyúzása a termőterületek elsivatagosodáshoz vezet – ami 1-2 milliárd ember halálához vezethet 2030-ig.

A vízszint Indiában, ami gabonatermelésben világelső, nagyjából évente 3 méterrel csökken.

A vízszint Kínában kb. 1 méterrel csökken évente.

Az amerikai délnyugat is termőterületeket veszít, mert ott is túlszivattyúzzák a rétegvizeket.

A gazdák egyre mélyebbre fúrnak, amíg már nem marad elég pénzük arra, hogy elég mélyre fúrjanak a víz eléréséhez.

Aztán sivataggá válik a földjük, és feladják.

És ezt látjuk szerte Indiában is, gazdák ezrei hagyják ott a földjüket, mert nem tudják fizetni az adósságaikat, és a városokba költöznek.

Indiában kb. 200 millió olyan ember él, akik fenntarthatatlan módon termelt ételen élnek, túlszivattyúzott rétegvizekre alapozva.

Amikor az a víz eltűnik, azok az emberek éhezni fognak.

Olyat, hogy 200 millióan egyszerre éhezzenek (egy országban), még nem tapasztaltunk az emberi történelem során.

Ez fenyegeti a globális harmóniát.

Sokkal súlyosabb migrációs nyomásra számíthatunk, kétségbeesett emberek részéről, mint amit az elmúlt években láthattunk. Ha nem tudjuk valahogy megelőzni, akkor megtörténik.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .